Κλείσιμο Παιδικών Σταθμών

????????????????????

Στην συνεδρίαση του ΔΣ στης 13 Ιουλίου 2020 τέθηκε από την διοίκηση το θέμα του κλεισίματος του Δ’ Παιδικού σταθμού και του Παιδικού σταθμού Κρήνης.Τα κύρια επιχειρήματα της διοίκησης ήταν ότι οι παιδικοί σταθμοί που απομένουν καλύπτουν την ζήτηση για τα νήπια και ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται για να καλύψουμε στο μέλλον τις ανάγκες για τα βρέφη και την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο επικεφαλής της παράταξης Περσίδης Αβραάμ τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτήν την απόφαση με βασικό επιχείρημα ότι έχουμε στα χέρια μας τις αιτήσεις για τοποθέτηση με τροφεία αλλά τις αιτήσεις μέσω VOUCHER θα τις έχουμε στα τέλη Αυγούστου οπότε δεν μπορεί να γίνει καμία ασφαλής εκτίμηση.

Με τις ψήφους της παράταξης της διοίκησης αλλά και της παράταξης της προηγούμενης διοίκησης πέρασε η απόφαση 177/2020 για αναστολή λειτουργίας των δύο σταθμών.Ακολούθησε η κατανομή των βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με την απόφαση 183/2020.Με την κατανομή αυτή έχουμε τοποθετήσει 389 νήπια και βρέφη και έχουμε 190 επιπλέον κενές θέσεις.

Σήμερα 14 Αυγούστου έχουμε τα προσωρινά αποτελέσματα για τα VOUCHER. Έχουμε λοιπόν 1949 βρέφη,νήπια,παιδιά με πλήρη φάκελο (https://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2020/20200813_goneis-prosorina/epil_%CE%92%CE%9207.pdf)

και 802 με ελλιπή φάκελο (https://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2020/20200813_goneis-prosorina/mi_epil_%CE%92%CE%9207.pdf). Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακολουθούν ενστάσεις και κάποιες επιπλέον θέσεις από το νέο πρόγραμμα που αφορά 15.000 μητέρες που εργάνται στο δημόσιο και στους Ο.Τ.Α.

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 390 ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ;

                ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΔΑΠ;

ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΡΕΦΗ;

ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ;

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ;

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ

Αυτό που είναι προφανές από το πλήθος των αιτήσεων είναι ότι η διοίκηση βιάστηκε χωρίς να έχει τα νούμερα στα χέρια της όπως έγκαιρα της επισημάναμε.

ΤΩΡΑ ΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ