ΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΞΑΣΘΑΙ

Είναι πραγματικά λυπηρό σε έναν Δήμο όπως η Καλαμαριά, να λαμβάνουν μέρος γεγονότα που θέτουν σε αμφισβήτηση τα δημοκρατικά ιδεώδη, όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας, με αφορμή την μεταστέγαση δυο σχολείων !!

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σήμερα μεταξύ γονέων και αστυνομικών ήταν πρωτόγνωρα τόσο για τον Δήμο μας όσο και για τους μαθητές που βρίσκονται σε απόγνωση για το τι μέλλει γενέσθαι !!

Η παιδεία δεν μπορεί ποτέ να βρίσκεται ανάμεσα σε πολιτικές σκοπιμότητες ούτε να ειναι έρμαιο τέτοιων πρωτοφανών συμπεριφορών !!!

Η παράταξή μας πιστή στις δημοκρατικές της αξίες κατέθεσε την άποψή της μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες (δημοτικό συμβούλιο) και συνεχίζει να εμμένει στην ίδια αταλάντευτη άποψη οτι η εργαλειοποίηση του θέματος, μόνο έριδες θα σκόρπιζε , που όπως φαίνεται δεν άργησε να συμβεί !!!

Η παράταξη «Η Καλαμαριά που μας αξίζει»

Καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια βίας και διατάραξης, ειδικά εντός ή γύρω από οποιαδήποτε σχολική μονάδα. Τα σχολεία είναι «κυψέλες» όπου διαμορφώνουν χαρακτήρα, μορφώνονται και εξελίσσονται τα παιδιά. Σε αυτά λειτουργούν εκπαιδευτικοί και η παρουσία αστυνομίας μόνο εντάσεις μπορεί να προκαλέσει…όπως και έγινε!

Παράλληλα η έξωση σε ανθρώπους, που σε μια δύσκολη κοινωνικά περιοχή έχουν δώσει την ψυχή τους και έχουν φτιάξει ένα σχολείο στολίδι είναι απαράδεκτη. Τονίζουμε τα αυτονόητα… Το σχολείο ανήκει μόνο στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς τους.

Καλούμε τον Δήμαρχό να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, που η διοίκησή του έχει προκαλέσει, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία και δεν έλαβε υπόψη του, και να αναστείλει την απόφαση μεταστέγασης με την αιτιολογία ότι εκκρεμούν στο Σ.Τ.Ε προσφυγή αναστολής της απόφασης και προσφυγή κατά της απόφασης.

Η θεμελίωση της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της σημερινής κοινωνίας….ή μήπως όχι;

Για την Παράταξη
Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ