Τα όρια της συνείδησης

Η κα Μπέτυ Σεμακούλα, πληροφορήθηκε σήμερα την χθεσινή διαγραφή της από την  παράταξή μας. Από πού πληροφορήθηκε την διαγραφή, αφού χθες, χωρίς πρότερη πληροφόρηση της ομάδας της, ψήφισε και έφυγε χωρίς να επικοινωνήσει με κανέναν μας;…Και προς Θεού δεν κρίνουμε το γεγονός της αποχώρησής της καθότι είναι δικαίωμά του καθενός να αποχωρήσει  από την αίθουσα της συνεδρίασης του ΔΣ..

Επειδή όλοι κρίνουν εκ του αποτελέσματος σας πληροφορούμε ότι η απόφαση δεν πάρθηκε στιγμιαία. Ο λόγος διαγραφής της δεν ήταν και δε θα μπορούσε να είναι η χθεσινή υπερψήφιση  της εισήγησης  της  Διοίκησης.

Αλλά φτάσαμε σήμερα να απολογούμαστε για το αυτονόητο. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ όλων  να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Σε μια παράταξη που συνυπάρχουν αρμονικά άτομα από διαφορετικές κατευθύνσεις, γνωρίζουμε πολύ καλά την έννοια και την σημαντικότητα, της κατά συνείδησης ψήφου. Διαφορετικά, η παράταξή μας «Η Καλαμαριά που μας αξίζει» δε θα είχε λόγο ύπαρξης. Μέσα από τον  εποικοδομητικό διάλογο, εξάλλου, μπορούμε και παίρνουμε θέση σε θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Τα θέματα που φέρνει η παράταξή μας στο ΔΣ αναδεικνύουν τα προβλήματα του τόπου και έχουν στόχο την επίλυσή τους και δεν παρουσιάζονται για  τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

Η ρήξη ήταν κάτι που φαινόταν  από την αρχή. Αν και ο Επικεφαλής Αβραάμ Περσίδης την τίμησε τοποθετώντας την σε όποιες επιτροπές επιθυμούσε (δώδεκα επιτροπές) η κυρία Σεμακούλα στο κομμάτι των συναντήσεων και των συλλογικών εργασιών ήταν σχεδόν απούσα. Σε όλες τις εκδηλώσεις εκπροσωπούσε τον.… εαυτό της  και όχι την παράταξή της. Απόδειξη, οι αναρτήσεις της σε κοινωνικά δίκτυα.

Στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου δεν εξέφραζε την άποψή της, σχεδόν ποτέ, καθώς σπάνια ζήτησε τον λόγο από την Πρόεδρο του ΔΣ.. Με τη σιωπή και τις υπόγειες διαπραγματεύσεις εξάλλου δεν πράττουμε ποτέ κάτι για το κοινό καλό. Το μόνο μέσο έκφρασης της άποψής της είναι τα κοινωνικά δίκτυα.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δε νομίζουμε να της στερήσαμε το δικαίωμα να αποχωρήσει προκειμένου να κατέβει στις δημοτικές εκλογές με οποιαδήποτε από τις άλλες παρατάξεις της Καλαμαριάς ή της Θεσσαλονίκης οι οποίες της έταζαν και αντιδημαρχίες, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Όσον αφορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αναφέρουμε τα εξής:

Επί έναν μήνα συλλέγαμε στοιχεία ξοδεύοντας εργατοώρες (καθήκον κάθε δημοτικού συμβούλου ) για το θέμα των σχολείων  προκειμένου να πάρουμε την ορθότερη θέση.  Όλο αυτό το διάστημα η κυρία Σεμακούλα δεν  εξέφρασε ποτέ την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ, παρόλο που ως μέλος της Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν ένα θέμα που άπτεται στο αντικείμενο της. Ούτε μια ώρα πριν το δημοτικό Συμβούλιο- στην συνάντηση των Εκλεγμένων της παράταξης- δεν πήρε θέση για το φλέγον θέμα των σχολείων, κάτι  εξάλλου που συνήθιζε για όλα τα θέματα. Ψήφισε δίχως να επιχειρηματολογήσει  στο σώμα του ΔΣ,  σε αντίθεση με τους άλλους δημοτικού σύμβουλους που ψήφισαν διαφορετικά από την πλειοψηφία της παράταξή τους.

Αν είχε την ευθιξία θα μπορούσε έστω και την τελευταία στιγμή να παραδώσει την έδρα της τιμώντας την παράταξη που την ανέδειξε και τον κόσμο, που μέσω της παράταξης την γνώρισαν και την επέλεξαν με την ψήφο τους. Ακόμα, μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί αφού ένοιωσε ότι δεν μπορούσε μέσω της παράταξης «Η Καλαμαριά που μας αξίζει» να τηρήσει τον όρκο που έδωσε.

Η «Καλαμαριά που μας αξίζει» δε χρειάζεται μια σιωπηλή έδρα στο ΔΣ!

Την ευχαριστούμε που, έστω και για πρώτη (ή δεύτερη) και τελευταία φορά, ανέφερε μέσα στο σημερινό της κείμενο, το όνομα της παράταξης «Η Καλαμαριά που μας αξίζει»… που την ανέδειξε.

Η παράταξή μας, μη θέλοντας να επεκταθεί παραπάνω στο εν λόγω θέμα, προτίθεται να συνεχίσει τον αγώνα της στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου μέσω των ικανών και αξιόπιστων συμβούλων της, τιμώντας την ψήφο του κάθε Καλαμαριώτη, ενώ παράλληλα εύχεται στην κ. Σεμακούλα καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην πορεία της ως «ανεξάρτητη» Δημοτική Σύμβουλο ή ως μέλος άλλης παράταξης!