#Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου για την πλαζ Αρετσούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε αποσβολωμένοι ένα ακόμη ατόπημα του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη, ο οποίος κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σε γνωστό κανάλι της πόλης μας και συγκεκριμένα στο TV 100, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του στο θέμα της πλαζ Αρετσούς και να εμφανίσει την αλήθεια όπως αυτός και η παρέα του την βλέπει.

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής αυτής συνέντευξης σε ερώτηση που έκανε ο δημοσιογράφος, σχετικά με το θέμα της πλαζ και τι γίνεται με το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Δαρδαμανέλης με περισσό κυνισμό ανέφερε ότι η πλειοψηφία των αντιπολιτευτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε αρνητικά στην ύπαρξη ενοικίου προς το ΤΑΙΠΕΔ, και πως η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά μέσω της διαπραγμάτευσης που έκαναν με το ΤΑΙΠΕΔ κατάφεραν να κατεβάσουν το ενοίκιο κάνοντάς το ελκυστικό για τον Δήμο.

Δεν αναφέρει όμως, στην συνέντευξή του τους λόγους που σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν προέκρινε την ύπαρξη ενοικίου, ούτε βέβαια την πρόταση που έβαλε μέσω ερωτήματος ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Ακριτίδης Λάζαρος, την οποία ξέχασε αμέσως ο κ. Δήμαρχος γιατί δεν τον συνέφερε, προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες.

Για να σας το θυμήσουμε κ. Δήμαρχε, αλλά για να το μάθει και ο κόσμος της Καλαμαριάς, εμείς ως παράταξη κατά την συζήτηση του θέματος σε εκείνη την συνεδρίαση, μέσω του Δημοτικού μας Συμβούλου κ. Ακριτίδη Λάζαρου, θέσαμε ένα ερώτημα το οποίο ουδείς από εσάς πήρε υπόψη του, όταν σας είπε εάν θέλουμε τον Δήμο επιχειρηματία ή μη.

Ουδείς αναρωτήθηκε ότι εάν το ζητήσουμε από το ΤΑΙΠΕΔ όχι ως επιχειρηματίες αλλά για καθαρά πολιτιστικούς λόγους (τοπόσημο, απολυμαντήρια), το θέμα θα είχε λυθεί αφού το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει από το καταστατικό του την δωρεάν παραχώρηση για τέτοιους λόγους.

Αλλά αυτό δεν σας συνέφερε να το πείτε, ούτε σας συνέφερε να αλλάξετε το ερώτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την λύση που προτείναμε.

Με άλλα λόγια, σας συνέφερε να έρθει εδώ το ζήτημα για να μπορείτε να επιχειρηματολογείτε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και δη οι αντίπαλες προς εσάς παρατάξεις, έχουν την ευθύνη για το γεγονός ότι η πλαζ θα δοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε τρίτους.

Ζητάτε συνεχώς από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να ομονοούν στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά απέναντι σε αυτά, όμως εσείς ο ίδιος, ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει, λέτε παραέξω άλλα αντί άλλων και στην ουσία εσείς υποδαυλίζετε αυτήν την κοινή κατεύθυνση.

Πως λοιπόν θέλετε να ομονοούμε, όταν εσείς δεν θέλετε να βρούμε από κοινού τις λύσεις και πράττετε αφ’ εαυτού, προκειμένου να εξυπηρετήσετε τις δικές σας σκοπιμότητες ?

Σας παρακαλούμε για ακόμη μια φορά να μαζευτείτε και να φέρετε άμεσα προς ψήφιση την πρότασή μας, πριν να είναι αργά, γιατί μάλλον για εκεί το πάτε με ευθύνη σας.

Για την παράταξη

ΑΒΡΑΑΜ ΠΕΡΣΙΔΗΣ