#Νέα

Μετονομασία του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε “ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ( ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ)”

Έστω και αργά η Καλαμαριά τίμησε ένα παιδί της, μια σπουδαία προσωπικότητα, έναν Καλαμαριώτη και Απολλωνιστή που έκανε τον τόπο μας γνωστό σε όλο τον κόσμο, τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη ( Χάρρυ Κλυνν), δίνοντας το όνομα του στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Η εκδήλωση μετονομασίας του γηπέδου έγινε την Πέμπτη 21/9 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, του περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου, του Δημάρχου Καλαμαριάς, Αντιδημάρχων, μελών του ΔΣ Καλαμαριάς και φυσικά πλήθος κόσμου. 

Μέσα από ένα αρχειακό υλικό από συνεντεύξεις του Βασίλη Τριανταφυλλίδη το γήπεδο γέμισε ξανά με την φωνή του Χάρρυ Κλυνν ενώ ακολούθησε ένα βίντεο με συνεντεύξεις πολλών καλλιτεχνών- φίλων του (Χαρούλα Αλεξίου, Παντελή Θαλασσινού, Μανώλη Μητσιά κ.α.) που επιμελήθηκε ο Θανάσης Γιώγλου, υπάλληλος του Δήμου Καλαμαριάς και ερευνητής ελληνικής μουσικής. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Μπαλτίδης και εν συνεχεία ο επί χρόνια παράγοντας του Απόλλωνα κ. Αβραάμ Περσίδης ο οποίος αφού μίλησε για τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη τίμησε τους αδελφούς Τσαχουριδη δίνοντας τους φανέλες την ομάδας του Απόλλωνα με τα ονόματά τους και εισητήρια διάρκειας του Απόλλωνα τονίζοντας ότι “πας μη Πόντιος Απολλωνιστής ανιστόρητος εστί”. 

Μετά την ομιλία του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη, ανέβηκαν στη σκηνή οι αδελφοί Τσαχουρίδη οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό ερμηνεύοντας ποντιακά τραγούδια. Οι χορευτικοί σύλλογοι Καλαμαριάς έσυραν πρώτοι τον χορό.

Εκτός από τον Επικεφαλής μας κ. Αβραάμ Περσίδη το παρών έδωσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αλεπίδης και οι υποψήφιοι της παράταξης κ. Γιάννης Ιωαννίδης, κ.Χαράλαμπος Παρτσαλίδης, κ. Γιοβάννα Μιχαηλίδου, κ. Γεωργία Καπουσήζη, κ. Φανή Γκούμα, κ. Ευθυμία Πικούνη, κ. Ειρήνη Τσαρσιταλίδου, κ. Δημήτριος Κουσίδης, κ. Νίκος Σωτηράκης, κ. Χρήστος Πορφυριάδης, κ. Όλια Λαβρεντιάδου και κ. Ανέστης Τερζίδης .

Όπως τόνισε ο Επικεφαλής μας κ. Αβραάμ Περσίδης επόμενο βήμα είναι να συνδράμουν οι ιθύνοντες ώστε να μετατραπεί το γήπεδο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) σε ένα κόσμημα όπως του αξίζει.