#Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου – Δημαιρεσίες 2022

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ 2022

Καταγγελία 4 Δημοτικών Παρατάξεων

Έργα και ημέρες διοίκησης Δαρδαμανέλη

Συγκρότησαν παράταξη «μιας χρήσεως» ….

Ασέβεια και υποκρισία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον εαυτό της, παρεμβαίνοντας με προκλητικό και απροκάλυπτο τρόπο, στη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στην αυτοδιοίκηση, στις δημαιρεσίες της 9/1/2022 για την ανάδειξη των προεδρείων τους και των μελών των δυο βασικών οργάνων των Δήμων, δηλαδή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ποιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης με την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα Εγκύκλιο του, παρείχε για μια μόνον ημέρα, ακριβώς την ημέρα διεξαγωγής των παραπάνω εκλογών, στους «δήθεν ανεξάρτητους» το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συγκροτήσουν παράταξη και να εκλέξουν από τα μέλη τους εκπροσώπους για τις επιτροπές των Δημοτικών Συμβουλίων, αγνοώντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και αδιαφορώντας για τους νόμους.

Δυστυχώς η ασέβεια και η υποκρισία περίσσεψαν και στην εκλογή οργάνων και μελών των επιτροπών του Δήμου Καλαμαριάς. Οι «δήθεν ανεξάρτητοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι εκλεχθήκαν από τρεις διαφορετικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2019, στη συνέχεια και μόλις ο Δήμαρχος τους έταξε στασίδι και μάλιστα έμμισθο, είτε στη Διοίκηση είτε σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας, αμέσως αναγνώρισαν την «αξία» και το «έργο» τόσο του Δημάρχου όσο και της Διοίκησής του και προσαρτήθηκαν χωρίς περιστροφές στο άρμα του.

Νομίζαμε ότι η κατρακύλα θα είχε κάποιο τέλος. Διαψευστήκαμε για ακόμα μια φορά. Στις δημαιρεσίες της Κυριακής 9/1/2022, οι εν λόγω ετερόκλητοι «ανεξάρτητοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι, αξιοποιώντας την Εγκύκλιο Βορίδη και προφανώς με την υπόδειξη και τις ευλογίες τους Δημάρχου, συγκρότησαν παράταξη «μιας χρήσεως» μόνο και μόνο για να εκτοπίσουν από την Οικονομική Επιτροπή και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, τους εκπροσώπους της παράταξης «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει», μιας παράταξης που κατήλθε στις εκλογές του 2019 και έλαβε σχεδόν το 9% των ψήφων των Καλαμαριωτών.

Έτσι, τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι από τελείως διαφορετικές παρατάξεις, αποφάσισαν προφανώς και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο στην παράταξη του οποίου στην ουσία έχουν προσχωρήσει, να δημιουργήσουν μια νέα, εικονική παράταξη, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν από την αντιπολίτευση μια θέση στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Μια θέση που δικαιούνταν η παράταξη «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει», όπως αποφάσισαν οι Καλαμαριώτες με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές.

Δυστυχώς η ύβρις και η ασέβεια απέναντι στη βούληση των Καλαμαριωτών, η πολιτική του «δούναι και λαβείν» και η υποκρισία, κυριαρχούν στην νοοτροπία του Δημάρχου και των υποτακτικών – ευεργετηθέντων «δήθεν ανεξάρτητων» Δημοτικών Συμβούλων.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η κοινωνία θα δώσει την ηχηρή απάντηση της και δεν θα επιτρέψει την επιβίωση τέτοιων ανθρώπων μέσα στο πολιτικό σύστημα, οι οποίοι εξυπηρετούν πολιτικούς στόχους και εξυπηρετούνται από αυτούς.

Για τις παρατάξεις:
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ – Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΑΡΗΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ
Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ -Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΑΒΡΑΑΜ ΠΕΡΣΙΔΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ – Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ