#Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου περί της Απόφασης του ΣτΕ για τη μαρίνα Αρετσούς

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Δήμος Καλαμαριάς δικαιώθηκε στο ΣτΕ στην προσφυγή που έκανε ενάντια στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την μαρίνα της Αρετσούς.

Στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο (υπάρχει στα πρακτικά), ο Επικεφαλής μας κ. Αβραάμ Περσίδης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

1) Ως παράταξη δεχόμαστε την αξιοποίηση της μαρίνας μόνο υπό το πρίσμα των ελάχιστων απαιτήσεων  όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο ΦΕΚ 2339/Β/21.08.2012.

2) Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση περί κατοικιών, εστιατορίων, ξενοδοχείων και εμπορικών καταστημάτων.

3) Η ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτη – κάτι που δεν προβλεπόταν- επισημαίνοντας ότι και μόνο η πρόβλεψη για χτίσιμο τείχους στα πρανή έδειχνε την πρόθεση να χτιστεί μια μαρίνα για λίγους

4) Ο τρόπος που πρέπει νομοτελειακά να κινηθεί ο Δήμος Καλαμαριάς δεν είναι άλλος από την  δικαστική οδό. Το πνεύμα μας ήταν ότι θα τους αντιμετωπίσουμε νομικά με τρόπο επιθετικό. Θα τους ανακοινώσουμε τα κονδύλια, τους δικηγόρους και την πρόθεσή μας να τους “σύρουμε” στα δικαστήρια εσαεί.

5)  Κόκκινη γραμμή για τον Δήμο Καλαμαριάς είναι η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου και η ταυτόχρονη μετεγκατάσταση των ψαράδων στο Αλιευτικό Καταφύγιο,  στη θέση όπου προβλέπεται από το ΓΠΣ (2005).

6)  Δεν δεχόμαστε να μπουν τα θέματα της πλαζ, του Remezzo και της Προποντίδας προς διαπραγμάτευση για να υποχωρήσουμε στο θέμα της μαρίνας.

7) Ζητήσαμε από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριάς να υπερασπιστεί τα πρανή στα δικαστήρια εις μνήμην του Ηρακλή Μαστρογιαννάκη, του ανθρώπου που μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ